DAN PATLANSKY

Perfection Kills Tour 2018

 

Újra Budapesten, de ezúttal új helyszínen játszik a blues gitármágus!

Napjaink legegyedibb stílusú blues-rock gitárosa Újbuda idén nyílt új rendezvényközpontjában, az Analog Music Hallban játszik november 9-én. A 20 éve zenélõ fiatal gitáros pár éve Joe Satriani turnévendégeként is elismerést szerzett, most pedig Perfection Kills címû új lemezét mutatja majd be.

Dan Patlansky legutóbbi, kilencedik nagylemeze a Perfection Kills címre hallgat, és 2018 februárjában jelent meg. Az album a nagy sikerû, 2016-os Introvertigót követi, ami az év elsõszámú blues rock lemezének lett megválasztva az Egyesült Államokban a Blues Rock Review által, és a budapesti lemezbemutató koncerten is hallhattuk.

A lemezt Dan lakhelyéhez közeli, a dél-afrikai Pretoriában rögzítették, a Scherzo Productions stúdiójában. Ezúttal a korábbiaknál kissé eltérõ hangzású felvételt akart készíteni, és úgy érezte, hogy ez a helyszín megfelelõ lesz erre. Mindegyik új dalt Jaco Naudé hangmérnök rögzítette és Stefan Swart keverte, a végleges formába öntés (mastering) pedig Pete Lyman feladata volt. Dan a produceri feladatokat is ellátta, bár az elsõ néhány dal megírásakor és elõkészítésekor a korábbi két lemez producere, Theo Crous is közremûködött.

A lemezzel kapcsolatos elképzeléseirõl így mesélt a gitáros: „A Perfection Kills lényege, hogy megmutassa a víziómat arról, hogy hogyan is készül egy olyan lemez, amelynél a dalszerzõ folyamat a legfontosabb. A kész termék jóval valóságosabb és természetes hangzású eredményt produkál.” Az albumot valóban az õszintesége és az élõ hangzása különbözteti meg az elõdöktõl. A 10 tételt Dan olyan körülmények között rögzítette, amelyek a felvételt nagyon közelivé teszik egy élõzenés elõadás élményéhez.

A dalszerzés 2016-ban indult: „Amint megvoltak a kiinduló ötleteim, összeültem a zenekarral, és egy jó hétig egy közös próbahelyszínen töltöttük az idõt. Ezután még néhány kisebb csiszolásra volt szükség, és készen álltunk a felvételre: a félig élõ körülmények között lezajló munka két hetet vett igénybe.”

A magyarra fordítva „A tökéletesség öl” címû lemez témaválasztás koncepció köré épül, amirol az alkotó így mesélt: „A mûvészetekben nem létezik tökéletes forma, hiszen annak a mérésére nincsen eszköz. A tökéletesség hajszolása így sok esetben többet árt, mint használ. Ez járt a fejünkben a stúdióba tartva is: Miért is kéne tökéletességre törekedni?”

A dél-afrikai gitárvirtuóz Európában Joe Satriani Shockwave turnéjának vendégeként szerzett ismertséget pár éve. Több önálló londoni koncert és néhány fesztiválszereplés után érkezett az Introvertigo album 2016 tavaszán, és fogadtatása igazi áttörést hozott a gitáros számára. Patlansky persze koránt sem mostanában kezdte pályafutását: az idén 36 éves gitáros, dalszerzõ-énekes immár két évtizede zenél, a blues elkötelezett híveként.

Elsõ albuma az 1999-es Standing At The Station volt, melyet az elsõ nagy kiadós lemez, a True Bues követett 2004-ben. Nemzetközi térhódításának egyik mérföldköve az volt, amikor 2005-ben és 2006-ban Selwyn Miller, vagyis a többek között David Gates, Randy Crawford és Petula Clark mellett is dolgozó menedzser magával vitte egy szakmai bemutatóra New Orleans-ba. 2006-ban Dan bekerült a Fender támogatói programjába, amit összesen hat Afrikából érkezõ zenész mondhatott el akkor magáról. Az ezt követõévekben sorra érkeztek az új lemezek Real (2006), Move My Soul (2009), 20 Stones (2012), majd az akusztikus Wooden Thoughts (2013), és a 2014-es Dear Silence Thieves.

Mûsorában szinte kivétel nélkül csak saját szerzemények szerepelnek, így egyre többen ismerik meg világszerte Patlansky különleges, blues-rock klasszikusokban gyökerezõ remek és változatos dalait, és nem utolsó sorban, bátor és elõremutató gitárjátékát. A budapesti koncertre a város egyik nemrég nyílt rendezvényhelyszínén, az Analog Music Hallban kerül sor. A 11. kerületi zenei központ több szempontból is hiánypótlónak számít: a több száz fõ befogadására alkalmas koncertterem mellett egy kávézó-bár és egy 40 helyiségbõl álló próbaterem-komplexum is helyet kapott az épületben.

A Fehérvári és a Szerémi út között található helyszín mellett megoldott az ingyenes parkolás, és villamosokkal, éjszakai járatokkal is könnyen elérhetõ. (térkép itt)

 

A Budapesten fellépõ zenekar tagjai:

Dan Patlansky - gitár, ének
Tom Gatza - billentyûs hangszerek, vokál
Tom Swann - basszusgitár
Jay Bone - dob

 

Jegyek elõvételben kaphatók a TIXA.HU online rendszerében és személyesen a helyszínen is, az Analog Music Café-ban, 4.500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.

 

Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 21:00

 


Kapcsolatfelvétel:
LOTS MUSIC - Csillag Zoltán // info@lots-music.com // +36-70-372-1006

DAN PATLANSKY
Perfection Tour 2018

A koncert Facebook oldala
2018. NOVEMBER 9.
péntek, 21:00
ANALOG MUSIC HALL
Budapest
A koncert Facebook oldala
KEZDÉS - 21:00
kapunyitás - 19:00

BELÉPÕ: 4.500 Ft
'early bird': 3.500 Ft

Online jegyvásárlás

 

LIMITÁLT NYOMDAI BELÉPÕK MÉG ELÕRENDELHETÕK!

 

Igényelhetõ/foglalható az
info@lots-music.com címen, valamint a 70/372-1006-os telefonszámon. Helyszíni átvétel! Fizetés banki utalással, pénztári befizetéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Partnereink:

© 2018 LOTS MUSIC

A mûsorváltozás jogát fenntartjuk! // Kapcsolat: info@lots-music.com