JOSH SMITH

Burn To Grow Tour 2018

 

A kiváló blues gitáros újra Budapesten!

Az amerikai blues gitáros tavaly õszi fantasztikus koncertje után visszatér Budapestre, de már új lemezével a tarsolyában!

Josh Smith Connecticutban született, de Floridában nõtt fel. Három esztendõsen kapta az elsõ gitárját, hat évesen pedig már gitárleckéket vett. A blues zene természetes választás volt számára, mivel szülei sokat hallgatták otthon Muddy Waters, Albert King, Freddie King, B.B. King, Albert Collins és T-Bone Walker felvételeit. Tizenkét éves korától már jammekben szerepelt, a Rhino Cats nevû bandához tizenhárom esztendõsen csatlakozott. Két lemezt készítettek közösen, hamar Florida egyik legkeresettebb blues zenekarává váltak. Az érettségit követõen megalapította a Josh Smith And The Frosttot, mellyel nemzetközi turnéra indult.

Elsõ világszerte terjesztett albuma, a Too Damn Cold 1998 márciusában került piacra, a produceri feladatokat a többszörös Grammy-díjas Jim Gaines végezte el. A 2001-es év fordulópontot jelentett az életében. Egész eddig csak a blues érdekelte, a következõ Kenny Wayne Shepherd vagy Jonny Lang akart lenni. Egy furgonban élt, évi háromszáz koncertet adott. Huszonkét évesen azonban úgy érezte, kiégett, változtatni kell az életén, ezért Los Angelesbe költözött. Eleinte egy videojáték-fejlesztõ cégnél dolgozott, videojátékokat tesztelt, késöbb session gitárosként, kísérõzenészként és producerként tevékenykedett. Ezek a munkák segítettek családja anyagi hátterét megerõsíteni. A német CrossCut Records-szal 2010-ben kötött szerzõdést, ennek köszönhetõen ismertsége Európában is növekedni kezdett. Együttmûködésük három lemezt eredményezett.

Új albumát, a Burn To Growt az öreg kontinensen már a szintén német M2 Music adta ki. Smith pályafutásának talán legjobb, csakis saját szerzeményeit felvonultató lemezén folytatja, amit az elõzõ két albumán elkezdett: a zenei sokszínûségre törekedett, a dalok soul, jazz és rock hatásokkal rendelkeznek, miközben a hangsúly a zenéjén belül a blueson van. A lemez rögzítésekor Travis Carlton, Lemar Carter, Pete Thomas, Davey Faragher és Carey Frank voltak a partnerei, de egy öttagú fúvós szekció is meghívásra került. Az öt oktávos hangterjedelemmel bíró, a modern és a klasszikus zenében is otthonosan mozgó Monét Owens a Your Love (Is Making Me Whole) címû szerzeményt énekli, a többi számban vokálozik. A repertoár legerõsebb dala egy lassú blues, a What We Need, mégis a blues, rock és pop elegyét képezõ Through The Night a legesélyesebb arra, hogy bekerüljön a rádiók mûsorfolyamába. A You Never Know-ban a gitárjáték Albert Collins-t juttatja eszembe, míg a címadó nótát akár Dan Auerbach is írhatta volna. Josh Smith új albuma kapcsán nem kell bánkódnunk, hogy a dalait nem hallgathatjuk meg élõben, hiszen a lemezbemutató turné hazánkat is érinti. (forrás: bluesvan.hu)

Jegyek elõvételben kaphatók a TIXA.HU online rendszerében és szeptember 1-tõl személyesen a helyszínen is. Elõvételben 2.900, a koncert napján 3.500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Az elsõ koncert tanulságait leszûrve és az igényeknek megfelelve, ezúttal ülõhelyekre is válthattok belépõket (4.000 Ft), kizárólag elõvételben!

...illetve külön regisztrációval a színes, nyomdai jegyek is megvásárolhatók ülõhelyekre: 70/372-1006 vagy info@lots-music.com

Jegyek a Muzikum Klubban: szeptember 1-tõl kaphatók a helyszínen is - hétköznapokon 15–21 óráig, szombaton 17–21 óráig, fizetés kizárólag készpénzzel. A koncert napján pedig 19 órától lehet majd jegyeket váltani a Muzikumban.

 

Kapunyitás: 19:30 // Kezdés: 20:30

 

 

 

 

 


Kapcsolatfelvétel:
LOTS MUSIC - Csillag Zoltán // info@lots-music.com // +36-70-372-1006

JOSH SMITH
Burn To Grow Tour 2018

A koncert Facebook oldala
2018. SZEPTEMBER 18.
kedd, 20:30
MUZIKUM KLUB
Budapest
A koncert Facebook oldala
KEZDÉS - 20:30
kapunyitás - 19:30

BELÉPÕ: 3.500 Ft
elõvét: 2.900 - 4.000 Ft

Online jegyvásárlás

 

LIMITÁLT NYOMDAI BELÉPÕK VÁSÁROLHATÓK!

A Musicland lemezboltban és a HangszerPlaza áruházban. Elõvételben 2.900-4.000 Ft/db.

Igényelhetõ/foglalható az
info@lots-music.com címen, valamint a 70/372-1006-os telefonszámon.

 

 

 

 

 

 

 

 


Partnereink:

© 2018 LOTS MUSIC

A mûsorváltozás jogát fenntartjuk! // Kapcsolat: info@lots-music.com